top of page

Γαλλία – Ελβετία – Γερμανία – Ιταλία – Ελλάδα – Ισπανία

Εκμάθηση και διδασκαλία της Γιόγκα στον 21ο αιώνα

  Η επιλογή μιας έμπειρης ομάδας στην ινδική σοφία

Σήμερα, η Σχολή Yogakshemam, μέλος της Ομοσπονδίας Διδασκαλίας της Γιόγκα και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γιόγκα, συνεχίζει την αποστολή της μετάδοσης υπό την ηγεσία και την ευλογία του Σρι Τ.Κ. Σριμπασιάμ. Τα μέλη της διδακτικής ομάδας είναι όλοι οι σπουδαστές του Σρι Τ.Κ. Σριμπασίμ, πιστοί για περισσότερα από 20 χρόνια. Όλοι οδηγούνται από την επιθυμία να μεταδοθεί αυτή η πολυεστιακή διδασκαλία έτσι ώστε άλλοι, αύριο, να μπορούν να συνεχίσουν αυτή τη δυναμική που περνά μέσα από το χρόνο, χωρίς ποτέ να χάσουν την Αλήθεια.

Sri T. K. Sribhashyam

 

Υιός και μαθητής του Δασκάλου Σρι Τ. Κρισναματσάρια.
Ιδρυτής και Διευθυντής από το 1982 έως το 2017. Τρέχουσα Διευθύντρια Estelle Lefebvre.

William.JPG

  William Altman 

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Ζαν Κλέιν στην ηλικία των 16 ετών, η διδασκαλία του οποίου διδάσκω εδώ και πολλά χρόνια. Διδασκαλία βασισμένη στην Advaita Vedanta (Non-Duality), ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της ινδικής φιλοσοφίας. Επίσης άσκησα στάσεις και πραναγιάμα από τα βιβλία του André Van Lysebeth. Το 1998 συμμετέχω στο σχολείο Yogashemam υπό τη διεύθυνση του Sri.T.K. Sribhashyam που διδάσκω για 20 χρόνια.

IMG_5529-2.jpg

  Estelle Lefebvre 

Ανακαλύπτοντας τη Γιόγκα το 1988, η Estelle Lefebvre παραιτείται από το επάγγελμά της ως συνημμένο στον Τύπο για να αφιερώσει την προσοχή της στη μελέτη της γιόγκα, πρώτα απ 'όλα με την ένωση Shrividya από το 1990 έως το 1993, Yogakshemam (Νίκαια) με επικεφαλής τον Sri TK Sribhashyam.Από το 1998 διδάσκει τη φιλοσοφία γιόγκα και ινδίας στους μαθητές της και σε συνέδρια και φόρουμ στη Γαλλία και το εξωτερικό.Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Yogakshemam France, από το 2009 είναι επικεφαλής της Σχολής Yogakshemam κατόπιν αιτήματος του Sri T K Sribhashyam.

Patrice 3.jpg

  Patrice Delfourr

Γεννημένος το 1965, ο Patrice Delfour ασκεί τη Γιόγκα για 25 χρόνια. Εκπαιδεύτηκε από τον Sri T.K. Sribhashyam για 20 χρόνια και αποφοίτησε από το σχολείο του Yogakshemam (2001). Εξειδικευμένη στη γιόγκα Sutra του Patanjali, παρεμβαίνει τακτικά στη Γαλλία και στην Ευρώπη για να δώσει διαλέξεις σχετικά με την πρακτική και τη φιλοσοφία της Γιόγκα. Δίνει επίσης μαθήματα στο μικρό του χωριό σε ενήλικες, έγκυες και παιδιά σύμφωνα με την παράδοση και σε σχέση με τις γνώσεις που μεταδίδει ο δάσκαλός του.Πρόεδρος της ένωσης Yogakshemam για 10 χρόνια, επιθυμεί να μοιραστεί με τη σειρά του, πιστά, τον πλούτο που έλαβε από αυτή τη χιλιετή γραμμή.

stephanie djerbi.jpg

  Stéphanie Djabri   

Stéphanie Djabri (Vanhooydonck) est sociologue de formation. Diplômée de l’école Yogakshemam (Neuchâtel) en 2002, elle a suivi un enseignement approfondi en pédagogie auprès de Sri T.K. Sribhashyam jusqu’en 2006 où elle a obtenu un certificat. Elle est aussi diplômée de Yoga Suisse. Depuis 2003, elle enseigne régulièrement le Yoga en cours collectifs et donne également en binôme des séminaires thématiques (« Prânâyama, un soutien à la quête spirituelle »). De 2006 à fin 2017, elle a suivi sans interruption la formation continue auprès de Sri T.K. Sribhashyam. Au sein de l’école, elle assure l’enseignement de la pratique, de la théorie de la pratique, de la pédagogie ainsi que de la philosophie indienne, notamment du Samkhya Karika.

Jean_Marc_Lefèbvre__photo.jpg

  Jean-Marc Lefèbvre  

Jean-Marc est diplômé de l’Ecole Yogakshemam (Neuchâtel) en 2006. Avec Sri T.K. Sribhashyam, il a suivi sans interruption la formation continue de 2006 à fin 2017. Il enseigne régulièrement le Yoga en cours collectifs depuis 2005 et donne également en binôme des séminaires thématiques (« Prânâyama, un soutien à la quête spirituelle »). Au sein de l’école, il assure l’enseignement de la philosophie indienne, notamment la Bhagavad Gita et les Yoga Sutra.

DSC02242.JPG

  Brigitte Khan  

Έχοντας ανακαλύψει γιόγκα το 1996 με φοιτητή του Sri T.K. Sribhashyam, η Brigitte απέκτησε το δίπλωμα Yogakshemam το 2002 και πιστοποιητικό διδασκαλίας το 2006. Αποφοίτησε από τη Γιόγκα της Ελβετίας. Από το 2012 μεταφράζει σεμινάρια που έδωσε η Sri T.K.Sribhashyam στη Γερμανία.

nicole.jpg

  Nicole Salzard 

Αποφοίτησε από το Yogakshemam, Γαλλία το 2001. Η Nicole, μια σοφή γυναίκα, διδάσκει τη γιόγκα της εγκύου γυναίκας.

IMG_1148.jpg

  Cristina Blanchelande 

Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) το 1949, η Cristina C. Blanchelande μεγάλωσε στη Βραζιλία όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της.Απόφοιτος της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, συνέχισε την εκπαίδευσή της στην ψυχανάλυση, μια περιοχή στην οποία εργάστηκε για πολλά χρόνια.Μια φοιτήτρια του T.K. Sribhashyam από το 1980, έχει πάντα ως στόχο, από την προσωπική της εμπειρία, να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στις θεμελιώδεις έννοιες της δυτικής ψυχολογίας και εκείνων που αποτελούν τη βάση της ινδικής πνευματικότητας.

index.jpg

  Sylvie Massart 

Εκπαιδευτής στο πλαίσιο του σωματείου "Δύναμη και ευγένεια, Yoganatomie", διδάσκει ανατομία που εφαρμόζεται στις σωματικές πρακτικές και τα σημαντικά φυσιολογικά συστήματα.

  Gabriel Gabriel 

Ο Γαβριήλ συναντήθηκε με τον Σρι Τ.Κ. Σριμπασίμ, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής, και έκτοτε ακολούθησε πιστά τη διδασκαλία του. Ενδιαφέρεται βαθιά για τη φιλοσοφία γενικά, ανακάλυψε στην ινδική φιλοσοφική σκέψη μια πρακτική πτυχή που οδηγούσε στο διαλογισμό που αντιστοιχούσε τέλεια στις προσδοκίες του.Αυτός και η σύζυγός και τα παιδιά του συμμετείχαν σε πολλά ταξίδια στην Ινδία που διοργάνωσε ο Sri T.K.Sribhashyam. Ως εκπαιδευόμενος μουσικός, ήταν σε θέση να μελετήσει τη Νατά Γιόγκα, την «Γιόγκα του Ήχου», με πολλούς φοιτητές του Σρι Τ. Κρισναματσάρυα, γνωστούς καλλιτέχνες της ινδικής κλασικής μουσικής, τους οποίους του έδωσε ο δάσκαλός του.Έλαβε επίσης από τον Σρι Τ.Κ. Σριμπασίμ, μια ειδική διδασκαλία στους διάφορους κλάδους της ινδικής φιλοσοφίας (Δαρσανά).

bottom of page