top of page

Γαλλία – Ελβετία – Γερμανία – Ιταλία – Ελλάδα – Ισπανία

Εκμάθηση και διδασκαλία της Γιόγκα στον 21ο αιώνα

 Για να διαβάσετε  

A lire

Ο δρόμος της απελευθέρωσης - Moksa Marga
Μια διαδρομή στην ινδική φιλοσοφία

Σύμφωνα με την ινδική φιλοσοφία, καθώς και με πολλά άλλα ρεύματα, ο σκοπός και ο σκοπός της ζωής είναι η πραγματοποίηση της Ψυχής και της ένωσής της με την Πηγή της, τον Δημιουργό. Αυτό απαιτεί έναν ακριβή τρόπο για να κάνουν πράγματα, σωστή γνώση και άνευ όρων παράδοση σε μια Ανώτατη Οντότητα.

Στο ταξίδι του μέσα από την έννοια της Μόκσα - την απελευθέρωση της ψυχής - το βιβλίο εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές της αγάπης και τα ανθρώπινα συναισθήματα και μας δίνει ένα κλειδί για μια καλύτερη κατανόηση των δυσκολιών στο πνευματικό μονοπάτι και μέσα για να τα αντιμετωπίσει. Οι πολλαπλές πτυχές του Θεϊκού αλλά και οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης αναπτύσσονται και μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε το τεράστιο πνευματικό φάσμα που μας προσφέρει η ινδική φιλοσοφία.

Το βιβλίο εξηγεί και τονίζει το όφελος της αφοσίωσης και ένα σημαντικό τμήμα είναι αφιερωμένο στην παροχή συμβουλών και πρακτικών ασκήσεων για διαλογισμό ως μέσο υποστήριξης της αφοσίωσης.

Η εμφάνιση της Γιόγκα (διαθέσιμη στα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά, ελληνικά και ισπανικά)

Κατά τη Βεδική περίοδο, ο άνθρωπος, με τη δύναμη της συγκέντρωσής του, απέκτησε το όραμα του Δημιουργού στις τελετουργίες που ασκούσε καθημερινά. Η σταδιακή μείωση των ικανοτήτων του τον οδήγησε να αναπτύξει ορισμένες τεχνικές για να υποστηρίξει την πνευματική του προσέγγιση. Στο πρώτο μέρος του Ανάδειξη της Γιόγκα, Σρι Τ.Κ. Sribhashyam παρουσιάζουμε: dharanas γένεση, pranayamas, Οι asanas, και άλλες ειδικές τεχνικές. Η Γιόγκα επιτρέπει σε όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους, να αναπτύξουν τη συγκέντρωσή τους και να υποστηρίξουν την προσωπική τους έρευνα. Στο δεύτερο μέρος, ο Sri T.K. Sribhashyam περιγράφει καθεμία από αυτές τις τεχνικές, διευκρινίζοντας τα αποτελέσματά του. Οι περιόδους δειγματοληψίας δείχνουν πώς να συνδυάσετε το Dharanas, Pranayamas, Mudras και Asanas σε μια σαφή πρόοδο. Οι πολλές απεικονίσεις, ειδικά του Σρι Τ. Κρισναμακάρια, ο πατέρας και ο δάσκαλος του Σρι Τ.Κ. Σριμπασίμ, φέρνουν σε αυτό το βιβλίο ένα εξαιρετικό φως στη γιόγκα.

Bhakti (διαθέσιμο στα αγγλικά και σύντομα στα γαλλικά)

Σύμφωνα με τις φιλοσοφίες της Ινδίας, ο Bhakti, αφοσίωση, είναι το υπέρτατο μονοπάτι που οδηγεί στην χειραφέτηση της ψυχής. Το βιβλίο των Sri TK Sribhashyam και Srimati Alamelu Sheshadri με τίτλο Η εμπειρία της ευδαιμονίας, Bhakti - Quintessence της ινδικής φιλοσοφίας παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της αφοσίωσης, προσφέροντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να ακολουθήσει τα βήματα που οδηγούν στην εμπειρία της ευδαιμονίας. θεία αγάπη. Αναφέροντας αποσπάσματα από τα κυριότερα κείμενα που ασχολούνται με την αφοσίωση, οι συγγραφείς κάνουν μία εξαντλητική σύνθεση αυτού του τεράστιου θέματος και αναφερόμενοι στα γραπτά του μεγάλου φιλόσοφου Sri Râmânuja υπογραμμίζουν την αλληλεξάρτηση μεταξύ ανθρώπου και Θεού, και τα μέσα για την υλοποίηση για να επιτευχθεί ένωση με το Θείο.

Saranagati Yoga (διαθέσιμη στα αγγλικά και σύντομα στα γαλλικά)

Στο τρίτο βιβλίο τους, από αφοσίωση στο Σύνολο Παραίτηση - Sharanagati Γιόγκα στο φως της ινδικής φιλοσοφίας, Σρι Τ.Κ. Sribhashyam και Srimati Alamelu Sheshadri δείξει πώς να επιτύχει την τελειότητα από ένα λατρευτικό προσέγγιση. Ο τόνος έχει οριστεί από την παρουσίαση: «Λόγω άγνοιας (Avidya), ο άνθρωπος, μειώνεται σε μια κατάσταση υποτέλειας από αμνημονεύτων χρόνων, πιστεύει ότι ο» εαυτός «ανήκει σ 'αυτόν και ο ίδιος απολαμβάνει την ελευθερία συνολικά, αναπτύσσοντας έτσι μια αίσθηση εγωισμού. Με την απόκτηση φιλοσοφικής γνώσης σχετικά με την αληθινή φύση του «εαυτού» και τη σχέση του με τον Θεό, συνειδητοποιεί ότι ο «εαυτός» είναι απόλυτα εξαρτώμενος από το Θεό. Εκφράζοντας τη λύπη του για την ψεύτικη γνώση που είχε διασκεδάσει προηγουμένως, ομολογεί στον Θεό με κάθε ειλικρίνεια ότι το «εγώ» δεν του ανήκει και το προσφέρει στον Θεό. Αυτή η μέθοδος είναι η εγκατάλειψη του εαυτού (Sharanagati). Αυτή η προσέγγιση συνεπάγεται την παραίτηση από τρεις τύπους εγωισμού: η πρώτη συνίσταται στην πίστη ότι είναι ο πράκτορας της ενέργειας, ο δεύτερος ότι η δράση ανήκει σ 'αυτόν, και ο τρίτος ότι ο καρπός της δράσης είναι για αυτόν. "
Τα φιλοσοφικά συγγράμματα της Ινδίας διακηρύσσουν ομόφωνα ότι κάποιος πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γέννηση του ανθρώπου για να προωθήσει την ψυχή (Jiva) προς την τελειότητα. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να σχεδιάσετε κάτι που έχει τέλειο σχήμα.
Το Απόλυτο είναι πέρα ​​από τη σκέψη και την ομιλία και επομένως δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αφοσίωσης. Η τέλεια μορφή είναι η Ishta Devatâ, ο Θεός που επέλεξε ο καθένας.
Μετά από ένα κεφάλαιο για την καθολικότητα της διδασκαλίας της Σρι Ramanuja, συμπεριλαμβανομένης της Πνευματικής consience (Shudda Sattva), μια πρακτική προσέγγιση προς τη ρητή μέθοδο κλείνει τον τόμο αυτό: ο παίκτης γνωρίζει πλέον το επτά χρόνο στην πίστα και να έχει όλα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να υλοποιήστε τη γιόγκα Sharanâgati.

Ομιλίες για τη Ραμαγιάνα (επερχόμενο)

Οι συζητήσεις του Sri T.K Sribhashyam σχετικά με τα Ramyana συλλέγονται σε έναν ενιαίο τόμο που θα δημοσιευθεί το 2019. Τα δύο ινδικά έπη είναι Ramayana και Mahabharata. Οι μαθητές του Yogakshemam κατάφεραν να επωφεληθούν από το μάθημα του Sri T.K. Sribhashyam για το Mahabharata. Η Ραμαγιάνα έχει ένα ειδικό καθεστώς στη λογοτεχνία της Ινδίας, γι 'αυτό ο Σρι Τ.Κ. Σριμπασίμ προσφέρεται «ομιλίες» για τη Ραμαγιάνα στο όνομα του πατέρα του, Σρι Τ. Κρισναματσάρυα.
Ο πρίγκηπας Ράμα αγωνίζεται με τις δυνάμεις του κακού που ενσαρκώνεται από τους δαίμονες του Ρακσάσα, αιμοδιψείς, οι οποίοι πάνε τόσο μακριά ώστε να απαγάγουν τη δική του γυναίκα, την πριγκίπισσα Σίτα. Αυτό θα οδηγήσει σε έναν πόλεμο στον οποίο ο Πρίγκιπας, με τη βοήθεια ενός στρατού των Μαϊμού και των Αρκούδων, θα νικήσει τους δαίμονες στο νησί τους Lânka να απελευθερώσουν την πριγκίπισσα Sita από την αιχμαλωσία.
Οι ομιλίες του Σρι Τ.Κ. Σριμπασίμαμ αγγίζουν πολλά θέματα που διαπερνούν την αφήγηση, από τη φιλοσοφία της δράσης έως τους διάφορους τύπους αφοσίωση, μέσω των αξιών που απονέμονται στην οικογένεια ή την κρυμμένη δύναμη της Ραμαγιάνας.

couv-Psycho-indienne.png

Ινδική ψυχολογία (επερχόμενο)

Να έρθει.

La psychologie indienne, manovijñāna

T.K. Sribhashyam, Cristina Blanchelande

transl.: Indian Psychology, manovijñāna (forthcoming in French)

Quand vous ouvrirez ce livre, vous découvrirez comment, selon la tradition indienne, l’évolution de la matière s’est organisée et par quelle force elle a été ordonnée. Le microcosme que représente l’être humain, est régi par les mêmes lois ; derrière la matière, le subtil est omniprésent et omnipotent. L’élan de vie, qui entretient le cycle des renaissances et nous fait traverser des aventures les unes après les autres, est essentiel dans la pensée indienne et vient éclairer notre vision du monde physique et psychique. Vous comprendrez l’origine de nos afflictions... et les solutions pour y remédier. Par conséquent, pour soigner un individu, outre l’approche chimicophysique, les soins ne devront pas manquer de s’adresser à d’autres plans, invisibles, mais incontournables. Telle la méditation, tant portée aux nues de nos jours, qui vous sera présentée dans son aspect le plus traditionnel, loin des réflexions intellectuelles qui lui font barrage. Vous trouverez l’ensemble des concepts clés de la psychologie indienne, détaillés et exposés tels que Sri T.K. Sribhashyam le souhaitait pour nous faire toucher du doigt un savoir millénaire, transmis depuis des générations, et qu’il avait reçu de son père et maître Sri T. Krishnamacharya.

 Για να δείτε  

A voir…

Η Δύναμη των Θεών - Breath of Gods

Η σύγχρονη γιόγκα, η οποία ασκείται καθημερινά από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κατεβαίνει κατευθείαν από τον θεό Shiva σύμφωνα με την ινδική παράδοση. Ιστορικά, ωστόσο, μια από τις σύγχρονες μορφές γιόγκα χρονολογείται από τις αρχές του εικοστού αιώνα με την έμπνευση του ινδικού μελετητή T. Krishnamacharya (1888-1989).
Αυτή η ιστορία είναι πολύ λιγότερο γνωστή που λέει αυτή την ταινία. Εδώ ανακαλύπτουμε τη ζωή και τις διδασκαλίες του Krishnamacharya μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη Jan Schmidt-Garre, ο οποίος ψάχνει για την προέλευση της δημοφιλέστερης τάσης γιόγκα στον κόσμο. Το ταξίδι του τον παίρνει από τους διάσημους φοιτητές και γονείς της Κρισναματσάρια στην πηγή της σύγχρονης γιόγκα, το παλάτι του Μαχαραγιά του Μυστώ. Ανακάλυψε τα διαφορετικά στυλ και τις μεθόδους διδασκαλίας των δασκάλων της Γιόγκι.
Αυτό το ντοκιμαντέρ αποτελείται ταυτόχρονα από πολύ σπάνιες εικόνες αρχείων και υπέροχες ανακατασκευές.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ ταινιών

  της ινδικής φιλοσοφίας 

La philosophie indienne
Ινδική φιλοσοφία μέσω γραπτών και συνεντεύξεων
bottom of page